Åkrar och himmel



När jag sen vaknade tjugo år senare
Satt jag och stirrade på åkrar och himmel
Och jag tänkte att "visst var det där lite viktigt en gång"
Det är ändå ett kort liv för att vara så långt

Björns vänner – Åkrar och himmel

04 - Det här åt jag idag

Haha, kul att jag fick den här just den dagen jag ätit mindre än någonsin. Jag brukar vanligtvis äta obskyra mängder onödigt tjafs, men idag har jag helt enkelt inte hunnit få i mig mer än en hamburgare.

That's it, ett glas Pro Viva kanske räknas också. Borde poppa popcorn!

Dans tes grands yeux rien que nous deux

Alltså shit, har grov 18-års-planerings-ångest. Låg vaken till klockan 7 imorse och grubblade. Hade väl varit helt okej om det inte vore för att jag inte fyller år förrän om lite över två månader.

Sedan tvåornas vinterkonsert var över har jag haft seriös abstinens på grund av att jag inte haft något stort projekt att planera. Man kan väl lika gärna börja i tid med 18-årsdagen då, men jag känner ett behov av att ta kontroll över mitt kontrollbehov, som Rocky sagt. Styra upp bloggdesignen borde man också göra. Men inte inatt. Nä.

Jeff Buckley – Je N'en Connais Pas La Fin - Live At Sin-é

03 - Mina föräldrar

Mi madre se llama Susann y mi padre se llama Mats! Typ den enda fullständiga meningen jag kommer ihåg från spanskalektionerna, så måste ju få använda den nån gång. Nåväl, de var gifta i 25 år men skilde sig nu i januari, kom som en chock och har inte riktigt fortfarande begripit trots att det snart gått ett år, men har väl vant mig nu åtminstone. De träffades på högskolan när de var 19-20, de gick i samma klass och det var väl lite gulligt sådär.

Pappa har en reklambyrå och mamma är informatör i kommunen (skriver broschyrer och gör hemsidor och sånt), så båda är riktiga skrivnördar, har deras gener att tacka de gånger jag faktiskt jobbar på i skolan. Jag har väl aldrig varit supernära någon av dem, men de har alltid tagit jättebra hand om mig båda två och jag förstår inte ens att de stått ut med mig ibland :)

Pappa är smartast och mamma är klokast. Båda är bäst på att laga mat, så puss på er!



Bild från deras 25-åriga bröllopsdag i Palm Springs 2009 :)

02 - Min första kärlek

Haha, det här inlägget blir typ exakt likadant som Viktorias, men vad gör man? I alla fall var vårt förhållande mitt första seriösa förhållande, och det varade i ca 7 månader under åttan :) Skriver som henne, det var ett bra förhållande och vi har god kontakt idag :) Jaa, vilket spännande inlägg!

01 - Om mig

OMG, skriver två inlägg på samma dag, måste snart söka vård.

Jag föddes, precis som alla andra, 1993. Jag hade väl inte så mycket vettigt för mig i början av mitt liv, jag var mest dryg och ivägen. Den tiden jag minns är väl från runt 2001 när jag började sjunga och därmed fastnade för min vardagliga drog - musik. Började klinka på en keyboard runt 2003 och sen gick det utför, har levt för musiken var och varannan dag sedan dess och åstadkommer inte så mycket utöver det. Går nu andra året på jazzlinjen där jag stortrivdes fram tills de tog bort sofforna, nu halvtrivs jag.

Mitt liv har väl varit lite hit och dit, hade min halvobligatoriska emoperiod på högstadiet, hade min halvobligatoriska sportperiod i form av friidrott lite tidigare och har haft mina halvobligatoriska upp- och nedgångar med lagom mellanrum.

Jag är rätt krånglig och mer invecklad än vad som är sunt, trivs ibland mycket bättre ensam och ibland är jag sällskapssjuk så det skriker om det, men I guess att alla är så, tänker väl bara på det för mycket. Använder en jävla massa kommatecken också, ser jag.

Jag äter på tok för mycket pasta och det tänker jag fortsätta med.



Titta, ett jättefult randomkollage hann vi med också. Usch.
Skulle skrivit om nån annan istället.

30 Days of Adam

Åh, jag är alltid sist med sånt här, ska alltid vara negativ i början och bah "näe, inte för mig" men faller för grupptrycket allt eftersom. Besides, det är ju en anledning att skriva 30 inlägg och så många inlägg har jag väl knappt skrivit sen jag skaffade blogghelvetet, så here we go. Inte för att jag kommer göra alla 30 dagar i rad, det blir ju Thailand och sånt emellan, men man kan ju låtsas.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Mina syskon
Dag 07 – Ett ögonblick
Dag 08 – I min handväska
Dag 09 – Platser jag besökt
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Min dag
Dag 12 – Min bästa vän
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Old Beauty, du kan nu dö

Recap: tentat matte B, fått jullov, lyssnat på Anna Von Hausswolff, ställt upp lite spontant i en talangjakt med det väldigt nybildade bandet Hoika!, råkade kamma hem 5000:- så nu bor det en jättecheck på mitt rum. Imorgon är det lilla julafton med far, på fredag är det stora julafton med släkt i Söderhamn.

Borde recappa oftare. Då slipper man skriva så mycket, men man får med allt. Fyfan vad jag är blogglat.

Love is natural and real

Alltså, så jävla blandade känslor. Så jävla förvirrande tid. Helt fantastisk konsert med klassen, helt fantastiskt folk, helt underbar kväll, har aldrig älskat er såhär mycket! Gud, vinterdepp, klasspepp, haha. Vet inte vart jag ska ta vägen riktigt. Vill bara spela och vara glad, men ja. Jeff Buckley är min vän i natten igen, "I know it's over" på repeat.

Kom hem från efterfesten från ett tag igen och kom nyss på att jag glömde fota. Haha, fan vad grym kille. Tackar Adina för trevlig efterfest och återigen - tack klassen för konserten! Det här inlägget blev ju inte särskilt strukturerat alls, men det spelar väl ingen roll. Är trött på det där med struktur. Går och lägger mig istället. Nån gång.



It's so easy to laugh, it's so easy to hate, it takes strength to be gentle and kind
Oh mother, I can feel the soil falling over my head <3

RSS 2.0