Remember spring swaps snow for leaves



Äntligen fredag! Vore nästan absurt att inte fira med en smoothie gjord på hälsoyoghurt, jordgubbsproteinpulver, hallon, blåbär, havtorn, gojibär, björnbär och en skvätt honung! Behöver lite energi, kl 17 bär det av till veckans kanske bästa spinningpass - 75 minuter långt intervallpass, lagom för att göra sig förtjänt av lite fetaostfylld kyckling med chilidipp framför 2001: A Space Odyssey. Vilken jävla livsnjutare.

Blir alltid så glad på fredagar efter ArrKo och brukspiano. Blir sjukt sugen på att gå musikfolkis nu när Bertil peppar mig så mycket, får väl se vad framtiden har planerat för lilla mig.

Kom på nu att vädret hjälpt till som fan idag, inte varje år man kan sitta topless i solen 30:e september. Men imorgon är det oktober, hoppas på dåligt väder och elände så jag får klaga lite. Stay tuned.

Let's watch phenomenons that rise out of the darkness now

Så var det dags för studentyra redan. Mössprovning idag, fick komplex för att jag har så litet huvud osv. Var på bio i måndags med far och Isabelle och såg Enter The Void, tveklöst en av de sjukaste, mest deprimerande och mörkaste filmer jag någonsin sett, men ack så bra. Gaspar Noé är en redig sköning. Dock kändes den som 4 timmar snarare än 2.5, men det är smällar man får ta när man ska se psykedeliska knarkskapelser.



Här är två filmer jag tänkt se hur länge som helst fram till nu. Chinatown brände jag av igår och 8 1/2 håller jag på med just nu, awesomeness.

För trött för fäktning ikväll igen men bara att bita ihop. En garde!

Look at the buildings, imagine who might live there

Studiedag innebär aslångt morgongympass!
Studiedag innebär världshistoriens mest episka rep på Östra!
Studiedag innebär tortellini!
Studiedag innebär häng med NY-Isabelle!
Studiedag innebär pussel och Beyblade i NY-present!
Studiedag innebär gråta en skvätt till "Up"!
Studiedag innebär intensivspin!
Studiedag innebär gå på Enter The Void på bio!

Jag älskar studiedagar.

Mina 100 favoritfilmer

Adam Listmannen Näslund. Om ni har en helg eller två över och behöver några bra filmer så är det här en helt okej början.

>> http://www.imdb.com/list/kqJx4UzpmfE/ <<



Solen i ögonen och spilld mjölk överallt



Gårdagens hippiefest var tokmysig! Asskönt folk, jordnötssmör och Hendrix - what's not to like? Idag blir det nya tag, frukost följt av gym står på schemat. Kilade ut på balkongen en snabbis nyss och märkte hur sjukt underbart väder det är, känns som att det kan bli en springtur lite senare om man inte passar sig.



Imorgon kommer mitt trogna How I Met Your Mother/Community/Big Bang Theory/spinningsällskap Isabelle hem från NY! Hoppas hon tycker vi har små hus.

Såhär såg det ut när jag var en liten pojke i stora äpplet:


Raise your hopeful voice, you have a choice

Tackar gudarna för en underbar intensivdag med Sten Källman. Senast Jazzlinjen satte upp Haiti-konserten tillsammans med Sten var jag och såg föreställningen fyra gånger. Det ni. Ska bli sjukt kul att äntligen få vara delaktig själv.

Annars har jag väl inte hunnit mycket mer under dagen än en liten power nap, Raging Bull-tittande och fäktning. Gick helt okej på fäktningen med tanke på hur trött jag var, alltid nice att koppla bort tankarna och bara fokusera på att peta på folk med en lång pinne om inte annat.

Onsdag kväll = tröstäta lite mandlar och brie (ja, det har blivit att tröstäta för mig, saknar mitt onyttiga jag som kunde göra rätt saker när jag sa att jag skulle göra saker). Borde styra upp pianoövning också, men det lär ju inte bli av med tanke på att klockan är dags-att-sova-om-man-ska-orka-samhällskunskap-imorgon-bitti-vilket-man-i-och-för-sig-inte-orkar-hur-länge-man-än-sover.

Here's to letting go of the days I spent on hoping in vain

Biter mig i läppen och skriver klart en ny låt trots att jag hatar att skriva texter mer än något annat i världen. Hoppas på att hinna spela in den innan helgen, men ser fan lite tajt ut. Nåväl, får väl prioritera.

Riktig äckeldag. Sur och jävligt opepp. Härlig start på veckan, det här. Har iaf hunnit söka två jobb idag, men känner ju till min jobbtur rätt hyfsat vid det här laget så mina förhoppningar är inte direkt skyhöga. Tur att jag har pianot och lite ädelost, annars vore den här dagen inte särskilt mycket att hurra för alls. Missade core/spin på Friskis och kommer aldrig riktigt komma över det.

Börjar se att mina inlägg går utför i munterhet. Deppkänsliga läsare varnas. Det är höst på min blogg, återkom i maj om ni är allergiska mot cyniska och bittra artonåringar.

For once in my life, let me get what I want

Clayhill – Please Please Please Let Me Get What I Want

Jaha, exakt sådär mår jag just nu. Så sjukt stressad, tom, uppgiven - you name it, I am it. Undrar när hela den här grejen ska komma på fötter. Har undrat det något år nu. Om någon berättar blir jag glad. Är kluven, förvirrad och vet inte om jag klarar av att tro ännu en gång bara för att upptäcka att det är förgäves.

If you love something, give it away



Som ni ser kalasar jag på mammas ostdränkta cannelonirullar. Säger som The Dean i Community; "ah, who am I kidding? I should be putting this right on my thighs". Fniss.

Nyligen hemkommen efter skolans styrkepass, gick rätt bra och nu är det bara att ladda om. Om några timmar blir det intervall/flex på Fjärran med pappa, så kommer vara hyfsat död ikväll. Sovmorgon till 13 imorgon är enda anledningen till att jag klarar av dubbelträning på måndagar, I tell you. Jävla skitmåndag i övrigt. Jag har regnat bort under sex stycken cykelturer och inte blir det bättre av att man har bad hair day, bad face day, bad clothes day och bad motivation day all over.

Näe nu är det Full Metal Jacket och mat som gäller. Har inte tid med såna här banaliteter. Over and out.

I'm running to her like a river's song

  • Vakna halvdöd
  • Maratondusch
  • Mackor-med-jordnötssmör-samt-vatten-med-kreatin-frukost
  • Samhällskunskap
  • Yoga @ Friskis med Adina och Hanna
  • Persiljelax med hemlagat potatis/jordärtskockmos
  • Titta klart på 25th Hour (asnice film)
  • Ensemble utan lärare, ingen vidare hit
  • Gym @ Friskis
  • Diska och lyssna på Van Morrison
  • Skriva PA-rapport
  • Core/spin @ Friskis
  • Laga middag med far
  • Kolla på nån ny asnice film
  • Toksova






En ungkarls torsdag i punkter.
Jag var tvungen att ha med min vägg, OKEJ!?

Ett snedsteg av förlåt som jag förlät

Konsekvensen av att sova jävligt bra lördag, söndag och måndag blir oftast att det går åt helvete med sömnen på tisdag. Det vill säga just nu.

Det är ju jävligt oartigt utformat att man ska behöva vara klarvaken in på småtimmarna bara för att man försökt styra upp hela sömngrejen under de dagar som varit innan. Det finns alltid en konsekvens, även när det handlar om de val som man förutsätter är jävligt bra. Ska inte börja blanda in stora grejer mitt i alla sömnpetitesser, men nog fan är det bra drygt hur livet alltid ska hålla på att sätta stopp med jämna mellanrum när man väl tycker att saker börjat rulla på.

Månaderna är ett utmärkt exempel. Nu när jag precis fått igång livet tack vare maj-augusti kommer september som ett hårt slag i magen för att berätta att det är dags att frysa och må sådär jävligt dåligt igen, annat vore ju absurt. Är redan nyfiken på november. Det kan bli extraordinärt. 

Från en dag som bestått av stress, träningsvärk, halsont, ångest och sömnlöshet säger jag tack och adjö och hoppas på en minst lika rolig morgondag. Det vore ju liksom dumt om man bara fick glömma att det är höst för ett litet tag.

Autumn leaves are fading now

Ååååh vad trött jag är, är det så här när man är kär när man är liten? En fråga jag hade ställt mig om jag inte varit så trött. Nu frågar jag mig mest varför jag var så dålig på fäktningen idag och varför jag åt så mycket kinamat innan. Ser inget samband mellan de två heller.

Lagom aspepp på Kulturhistoria imorgon bitti, hade hellre chillat lite med en flaska Aurora, en söt jazzare och lite goda ostar under en palm någonstans i Österfärnebo. Kära jazzare, skicka ett telegram vid intresse.

Tur att det blir lite 2001: A space odyssey imorgon kväll med myspojkarna. Ska bygga ett tempel av kuddar och lösa alla stora livsfrågor på samma gång. Fuck yeah.

Mina 20 favoritskådespelare

Tristesslista mitt i allt filmkaos den senaste månaden har bestått av, enjoy. Slänger väl upp "favoritskådespelerskor" framöver as well.


20. Christian Bale



Bästa rollprestationer: The Machinist, The Dark Knight


19. Javier Bardem



Bästa rollprestationer: No Country For Old Men, Mar Adentro


18. Marlon Brando



Bästa rollprestationer: The Godfather, Apocalypse Now


17. Gary Oldman



Bästa rollprestationer: Léon: The Professional, Sid & Nancy


16. Jake Gyllenhaal



Bästa rollprestationer: Donnie Darko, Brokeback Mountain


15. Clint Eastwood



Bästa rollprestationer: The Good, The Bad and The Ugly, Gran Torino


14. Ewan McGregor



Bästa rollprestationer: Trainspotting, Moulin Rouge


13. Tom Hanks



Bästa rollprestationer: Forrest Gump, The Green Mile


12. Jeff Bridges



Bästa rollprestationer: The Big Lebowski, True Grit


11. Heath Ledger



Bästa rollprestationer: The Dark Knight, Brokeback Mountain


10. Samuel L. Jackson



Bästa rollprestationer: Pulp Fiction, Jackie Brown


9. Leonardo Di Caprio



Bästa rollprestationer: The Departed, Gilbert Grape, Titanic


8. Vincent Cassel



Bästa rollprestationer: La Haine, Irréversible, Black Swan


7. Philip Seymour Hoffman



Bästa rollprestationer: Synecdoche New York, Magnolia, The Big Lebowski


6. Kevin Spacey



Bästa rollprestationer: American Beauty, Se7en, The Usual Suspects


5. Morgan Freeman



Bästa rollprestationer: The Shawshank Redemption, Se7en, Million Dollar Baby


4. Brad Pitt



Bästa rollprestationer: Fight Club, Se7en, Snatch, Inglourious Basterds


3. Edward Norton



Bästa rollprestationer: American History X, Fight Club, 25th hour


2. Jack Nicholson



Bästa rollprestationer: The Shining, One Flew Over The Cuckoo's Nest, The Departed, As Good As It Gets


1. Anthony Hopkins



Bästa rollprestationer: The Silence Of The Lambs, The Elephant Man, Hannibal

Maten på mitt bord kommer inte ifrån STIM

Jag som hade bestämt mig för att det var slut på finväder för i år. Helvete. Idag har det bjudits på gym samt världens mest lyckade rep, ja! Nu spisas det lite Fear and Loathing i väntan på att mormor, morfar, moster och Micke ska dyka upp, ty ikväll ska det spisas skaldjursplanka. Mumsi!

Snart är ju september slut också, jösses vad tiden går. Fortfarande full fokus på nollningen just nu, så mycket som ska hinnas styras upp, men Hälsingland vad bra det kan bli.

Vill lära mig något nytt. Vet inte vad. Vill bara lägga flera timmar på att öva, öva och öva tills jag kan något jag inte kunde förut. Kanske borde prioritera att lägga timmar på att öva på pianoläxor istället, men det är ju inte alls lika coolt som att lära sig att sluka svärd eller dylikt. Någon borde göra något åt någonting.

What's a good girl like you doing in this crazy world?

Håltimme innebar gym, så jefla skönt att komma igång såhär på förmiddagen. Blir nog intervall/flex ikväll också, kul att prova nåt nytt. Först står ensemble, rep och GeMu på schemat dock, ingen rast, ingen ro!

Nu ska jag lyssna på Mika, diska och hoppa runt i köket. Kan se ut som följer:


Now that death will grow my jasmine

Trött, arbetslös, avdankad och utbränd estet söker fru.

Ikväll börjar fäktningen för den här säsongen, finally! Det spritter i värjan och hela mig, utfallsabstinens och så vidare.

Veckans filmskörd so far: Gran Torino, There will be blood, Raiders of the lost ark, Monty Python and the holy grail, Rear window samt Smultronstället. Det gäller att passa på när hösten hänger i luften. Beräknar att se ca 500 stycken till innan november knackar på dörren.


I keep drinking the ink from my pen

Snart har man överlevt ännu en vecka, spännande! Augusti har blivit september, det har blivit dags att ha jacka varje morgon, men än håller jag humöret uppe. Skönt att det bara är sisådär 7 månader av potentiellt väderhelvete och kaos kvar. Eh.

Veckan har bjudit på en hel del Friskis och bra film, senast Det Sjunde Inseglet. Man måste ju någon gång. Yä. Peppar nollning gör jag också. Måste chilla lite och förstå att det är ett litet tag kvar. Eller inte. Kanske imorgon.

Lovade mig själv att det var sista gatumusikantvändan i lördags när jag körde med Gustaf, men funderar på om det inte vore lite värt att stå imorgon också. Jag är mer arbetslös och pengadesperat än någonsin, så om någon vill ge mig ett par mynt eller en fast anställning eller en skön Trisslott är ni mer än välkomna. Puss.

Annars då? Sömn kanske vore nåt. Det är ju tänkt att jag ska överleva en till vecka inom kort.

RSS 2.0