Le svar på le frågestund

Marie: Har förstått att du är rätt filmfanatisk, men vilken är den absolut bästa filmen du någonsin sett? Ta gärna med sämsta också om du vill, men bara en på varje :)

Svar: Den absolut bästa filmen jag sett är Requiem for a dream :) Älskar karaktärsutvecklingen, den brutala ärligheten, den unika klippningen, soundtracket, allt! Sämsta måste jag nog säga är Epic Movie, även om det finns en del liknande komedier som kommer bra nära. Langar listan över mina 150 favoritfilmer på samma gång; http://www.imdb.com/list/kqJx4UzpmfE/ :D



Ellen: Ditt absolut finaste minne?

Svar: Oj, finns en hel del att välja på - men dykdagen jag hade i Thailand i vintras var otroligt vacker. Sedan finns det en massa konsertminnen, andra resetillfällen etc, men många gånger är det de ytterst små vardagshändelserna som fastnar :)



Kastarn: skulle du någonsin kunna tatuera dig och isf vad?

Svar: Känns nästan olika från dag till dag, ingenting jag känner att jag "måste" göra direkt, men helt omöjligt skulle det inte vara. Vet tyvärr inte vad, och det är väl delvis därför det inte blivit av heller. Men när jag funderat som mest seriöst har det lutat åt något Kent/Tom Waits-citat.



Anonym: Vad betyder "ta mig till kärlek" för dig?

Svar: Åh, annorlunda fråga! För mig representerar det strävan efter någon slags vardaglig lycka som borde vara självklar men som man måste kämpa för att ta sig till och behålla, blir dock väldigt glad av citatet och låten, så det är definitivt i en upplyftande mening. Några drömmande, naiva ord som tillsammans med "ta mig till dans, ge mig något som tar mig någonstans" blir lite mer lättsamma :)



Anonym: Haha, lite udda fråga men: hur många friskispass hinner du med på en vecka? Och vilket pass är bäst?

Svar: Udda frågor är bäst, speciellt om de handlar om Friskis :) Det ser rätt olika ut varje vecka, men en "vanlig" vecka brukar vara;

Måndag: Gym (helkroppspass) + spin/intensiv
Tisdag: Core/spin
Onsdag: Gym (axlar/armar/rygg)
Torsdag: Vilodag (dock extra core/spin ibland)
Fredag: Spin/intervall '75
Lördag: Gym (bröst/ben/mage)
Söndag: Vilodag

Släng in fäktning ons + sön utöver det där så är det klart :) Av de jag kör nu är spin/intervall '75 bäst, förra säsongen var dock core/spin snäppet vassare. Har provat cirkelfys ett par gånger och det är också ett kanonpass, men tyvärr hinns det inte med numera.



Anonym: har du någon fobi?:)

Svar: De enda två jag kommer att tänka på är getingar och folk som går/pratar i sömnen :'D Utöver det tror jag faktiskt inte att jag har några :)



Adina: åh adam jag kan inte komma på nåt att fråga bara därför. men vad kort hår du har bilden. omg liksom. eller jo, måste du verkligen flytta till göteborg?

Svar: Men gullen! Om jag ska svara seriöst nu då så vet jag inte om jag måste, i dagsläget börjar det kännas mer lockande att fortsätta plugga musik och göra det jag älskar. Kommer väl ändra mig tusen gånger innan det är dags, men men :)

Ett stycke frågestund!

Har fått förfrågan (beordran) om att ha frågestund, så here we go. Fråga precis vad ni vill och jag svarar precis vad jag vill.

Elaka eller creepy frågor bestraffas med tonartshöjning och taktartsbyte. I övrigt är det fritt fram, fråga på! Åh vad jag säljer ut min själ, går emot mina principer och kastar bort min värdighet genom sånt här. Svarar väl på frågorna i slutet av helgen eller början av nästa vecka.



Dagen i korthet; vaccination, "M" (tysk film från 1931), Texas Longhorn, Eldkvarn. Morgondagen i korthet; gym med Gustaf, symfoniskrivande på Östra, ES2MU's konsert, Merde (?). Måste avsluta med en bild känner jag, men har aldrig några nya på mig så jag tar en gammal på mig och Sanna istället. Tjingeling!


From here to here

Jag brukar inse att jag varit dålig på att uppdatera när folk börjar påpeka det, så here we go. Hej alla mina fans, det är jag som är Rosa osv.

Fredagen smyger sig paradoxalt nog på med stormsteg, och jag klagar inte. Har faktiskt fått en del gjort den här veckan. Symfoni, fäktning, träning, piano - till och med en och annan ofrivillig sovmorgon har jag hunnit med! Klapp på axeln. Livin' the förutsägbart liv as usual.

Eftersom alla undrar (nej!) vilka filmer jag sett sedan sist jag skrev är de som följer;
  • Barry Lyndon
  • Some Like It Hot
  • Braveheart
  • Happiness
  • Ed Wood
  • Double Indemnity
  • Höstsonaten
  • Singin' In The Rain
  • Jodaeiye Nader az Simin
Har dock blivit färre än vad som var tänkt, men vad gör man? Näe grabbar, här kan ni ju inte sitta och läsa massa strunt. Tänd lite ljus, ät en filt, bygg en skog, lyssna på något mysigt, typ den här och bara njut. För det tänker jag inte göra.

Vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar?



Det här är väl typ vad jag och min cam åstadkommit ikväll. Nu blir det nattmacka och mitt-i-natten-disk. Hurra för fredagar!

They try to tell us that we don't belong

Mörkt när man vaknar, mörkt när man kommer hem på eftermiddagen. Sa någon Broder Daniel? Yä! Titta vad trött, arg och emo man blir. Dock aspepp i smyg, men det pratar vi inte om, måste upprätthålla någon slags image ju och låta bli att erkänna att jag blev besatt av Gustaf-demonen idag vid lunch och således studsade omkring i hemmet lyssnandes på Kiss-klassiker på lite högre än högsta volym.



Styrketester avklarade på Korpen, bara att peppa spinning nu trots att jag inte riktigt orkar. Försöker skriva på min enmansteater (forever alone) utan vidare resultat, brukar bara funka nattetid när alla sköna Kent-aktiga tankar och formuleringar dyker upp.

Annars då? Ovanligt lugn helg med massor av film (nähä?). Gick fan bra på fäktningen igår, *fniss*. En arg Ville = en glad Adam. Jag kräver inte mycket för att vara lycklig, jag eller. Arga folkmusiker är det roligaste jag vet. Lajdidaj för i helvete. Tjarå!




Ta en gammal Henrik Berggren-intervju för att komma i stämning inför helgen!

Did you get out and walk to ensure you'd miss the quicksand?



Mörkhårig tönt försöker få med både Kent-T-shirt och några Waits-LP på samma kort. Hurra!

Igår hoppade jag in för El Gustafo som sång/ensemblelärare på Rockskolan i Norrsundet. Myspys med lite jobb sådär, asnice och givande erfarenhet. Slutade med sånglektioner själv för över två år sedan så det var ett kärt återseende.

Om någon trodde att jag inte skulle säga "Friskis" trodde denna någon jävligt fel, speciellt eftersom jag ska dit två gånger närmaste timmarna. Låtom oss kötta. Fridens liljor. Ahjuste, Rack 'n Roll ikväll, ska mysa lite med mina äckliga klasskamrater i Crossfire. Hoppas Patrik självantänder.

We will walk until my blood runs out



Jag och Natalie Portman chillar med en burk Celsius och peppar beep-test. Och testet är bara uppvärmningen, sedan blir det årets köttgym utan dess like med Le Köttmeister Drugge.

Åh vad jag älskar onsdagar. Slutar kl 10:45 och kan alltid spendera resten av dagen åt att tänka på vad jag borde göra men kolla på film istället. Idag såg jag klart Vertigo och har börjat på Fanny & Alexander, men hinner inte mycket mer nu innan det är dags att kila.

Fäktning ikväll, bitches.

När staden ligger tom inser du att det är så ditt liv ser ut



Toksitter tokensam i skolan på teaterlektionen och tokskriver på min tokdeppiga Kent-baserade enmansföreställning. Typiskt att man gillar Kent och därför får jobba ensam. Slipper argumentera mot någon annan än mig själv iaf. Hurra!

Bloggen är under konstruktion. Kommer aldrig göra klart den dock.

What shakes the elephant, what makes a man?

Sitter och är mer nostalgisk än någonsin. Scenabstinens.












Quite alright, hiding tonight

Jag borde inte få ha höstlov, jag är så jävla dålig på det. Har klivit upp runt 9 alla dagar (utom Högskoleprovsdagen då jag klev upp 06:50 samt den ack så ökända dagen-efter-Merdé-dagen då jag klev upp 12:30, men det pratar vi inte om), och imorgon står klockan, således, återigen på 9. Detta för att rusa iväg till spinning kl 11, ett pass jag aldrig provat, som enligt min far kommer bli "det jobbigaste jag någonsin gjort".

Kommer troligtvis att bli lite halloween-fest på kvällen imöra. Ikväll blev det inte särskilt mycket fest alls. Såg Cinema Paradiso istället, nedrans mysfilm. Italienarna vet vad de gör. Ibland.



Måste skriva klart ett körarrangemang, lära mig två pianoläxor samt göra den evigt helvetiska kulturhistorieuppgiften.

Synd att viljan att göra klart ovanstående inte alls motsvarar viljan att se hur länge jag kan skjuta upp samtliga åtaganden innan SÄPO rycker in och all hell breaks loose.

RSS 2.0