Du liv

Hemma efter en tung helg i Pajala/Peräjävaara. Mormors bror Sixten begravdes och stora delar av min underbara Pekkari-släkt samlades. Vi var över 100 pers på begravningen, vilken höll på i över fem timmar. Många tårar, fina tal, vacker musik av Sanna och Cecilia samt min tyngsta musikaliska uppgift någonsin då jag, utifrån mormors önskemål, sjöng Som en bro över mörka vatten, vilket var nästintill omöjligt utan att bryta ihop.
 
Sov i ro, älskade Sixten <3
 
 
Du liv, vad du ändå är ensamt armt
Mot den dröm vi drömde om dig
Och dock ha vi älskande ärligt och varmt
Sått rosor vid villande stig

Du sjunger oss sånger att sorg är kort
Låtsar trösta när sol går ner
Men hav dina visors buller bort
Jag orkar ej höra dem mer

It's a question of needs and not rosary beads

Varför hade jag 42 unika besökare för en vecka sen när jag inte hade skrivit ett inlägg på flera dagar eller länkat min blogg någonstans? Vad är i görningen? Weird. Och ja, det är många för att vara min blogg, FÖRLÅT.

 
 
Bilden/GIFen är från helgens spontanresa till Göteborg tillsammans med Johan (tack och förlåt Dani för bildtjuvning). Det var DÄBA-fest i Slottsskogen med mängder av Shoreline (se här: Shorelinepepp), klart man var tvungen att vara där. Lånade fars bil och brände iväg. Bodde hos Carin, enormt tacksam för husrum, parkering och sällskap! Även trevligt att sammanstråla med Anden på the good ol' Brygghuset, det får inte gå för långt mellan prettopsykoserna.
 
På fredag bär det av till Pajala. Annars händer inte mycket i periferin. Inget jobb. Inga ambitioner. Utan snus försmäktar jag på denna ö. You know the drill. Tjarå.

Lyssna på den här så länge:
Dry the River – Weights & Measures
 

Taking different roads

Bloggar TOPLESS I SOLEN! Japp, ni hörde rätt. Premiärsittning på taket hemma hos far för i år. "Chillar galet".

Gårdagen bjöd på avslutningskonsert av de eminenta jazztreorna. Vägrar tro att det gått ett år sedan vi stod där men folk säger att det stämmer så jag får väl lita på det. Konserten var fabulous! Gó blandning musik, väl framfört och två tårbringande nummer i form av Wish you were here och Love will tear us apart. Sistnämnda var väl lite av en höjdpunkt.

Snart får det lov att vara färdignjutet av vädret om jag ska hinna till Friskis. Körigt. Kram!

Mine is a different story

 
Men hej. Inleder med en bedrövlig bild som torde illustrera hur sliten, diabolisk och demonisk jag är efter fastedagen. Men jag har överlevt (vilken jävla drama queen jag är) och nu återstår bara att lyckas somna.
 
Dagen har gått åt till en sväng på stan där jag lyckades köpa två par (personligt rekord) skor, samt till att hjälpa Alice med lite matteplugg och säga hej till mammas pojkvän och hans underbara hund Svante. Alldeles lagom aktiviteter när man inte har så mycket energi.
 
Bokade även resa i dag. Tyvärr inte en särskilt rolig sådan. Den yngste av mormors bröder gick bort i förrgår, vilket var tungt. Han har betytt mycket för mig genom åren så jag bestämde mig i dag för att åka på hans begravning i Pajala i slutet av maj. Ska spela och sjunga lite i kyrkan och självklart besöka Peräjävaara en sväng när begravningen är över. Vila i frid, Sixten.

Dot my i's with eyebrow pencils

Keatons ugglor pryder numer bloggens topp (klicka, titta, lyssna!). Jag vet ärligt talat inte när det här eländet drar igång regelbundet igen. Tappa inte hoppet! Jag måste bara få något mer att göra om dagarna. På sistone har det väl varit:

- Löpning
- Vin
- Keaton Henson
- TV-serien Face Off
- Rekreation
- Mer vin

I morgon blir det fasta. Igen. Provade för någon vecka sedan. Vore skönt att köra det två dagar/vecka men vettefan. Kör på principen att man får äta ETT mål mat, som ligger runt 600 kCal, på ca 36 h. Lägger man det målet på kyckling och broccoli är det fan inte så svårt ändå.

Blir mer och mer taggad på att plugga sjuksköterska! Skulle äga. Sommarjobb verkar ju skita sig totalt. Hoppas innerligt på lite fler arbetstillfällen på Konserthuset framöver så jag överlever iaf. Annars vet jag inte vad jag gör.

Äeh, det här blev man ju inte klokare av. Tjarå!

RSS 2.0